Hoeveel kilo moet je afvallen voor een kledingmaat kleiner?

kilo afvallen kledingmaat kleiner

Je bent lekker bezig met afvallen en staat te popelen om een maatje minder aan te kunnen trekken. Hoeveel kilo moet je daar eigenlijk voor kwijt raken voordat het zover is? In dit artikel leggen we je dat uit!

Het begin van jouw nieuwe, gezonde leven

Wanneer je begint met afvallen, kan het even duren voordat je daadwerkelijk verschil begint te zien. In het begin verlies je mogelijk vooral vocht en dat kan snel resultaat tonen op de weegschaal. Echter, het duurt vaak iets langer voordat je fysieke veranderingen ziet, zoals een verandering in lichaamsvorm of het losser zitten van kleding. Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van factoren zoals je dieet, lichaamsbeweging en genetica.

Hoeveel kilo moet je afvallen voor een kledingmaat kleiner? 

Het aantal kilo's dat je moet afvallen om een kledingmaat kleiner te worden, varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je lichaamstype, gewicht, lengte, en verdeling van vetmassa. Over het algemeen wordt geschat dat het verliezen van ongeveer 5 tot 10% van je lichaamsgewicht een merkbaar verschil kan maken in je kledingmaat. Dit betekent dus dat wanneer jij 100 kilo weegt, je 5 tot 10 kilo moet afvallen om een kledingmaat kleiner te kunnen dragen. 

Verschil zien door het verliezen van gewicht 

Wanneer je precies verschil begint te zien na het afvallen, hangt dus af van verschillende factoren. Sommige mensen merken al veranderingen op na een paar weken, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om resultaten te zien. Over het algemeen zul je eerst veranderingen opmerken in de manier waarop je kleding past, zoals het losser zitten van je kleding of het moeten aanspannen van je riem. Naarmate je meer gewicht verliest, zul je ook veranderingen zien in je lichaamsvorm en de omvang van bepaalde lichaamsdelen.

De valkuil voor veel mensen mensen die op een gezonde manier willen afvallen, is dat ze te snel opgeven. Als ze na een paar weken nog geen verschil merken, gooien ze al snel de handdoek in de ring. Maar juist dat is het moment om leiderschap te tonen en door te gaan. 

Wil jij jouw streefgewicht op een gezonde en duurzame manier gebruiken? Lees dan snel verder over het Beukers Fundament

 

© 2024 Beukers Academy